Při cestě do USA je důležité dobře a včas zařídit všechny předodletové záležitosti, včetně ESTA registrace, rezervace letenek, ubytování a také sjednání cestovního pojištění. Zdravotní péče v USA je mnohem dražší než v ČR a proto výběru pojištění věnujte čas.

Jak správné pojištění do zahraničí vybrat? Online kalkulačky pomůžou se srovnáním cen pojištění, ale přečtěte si také zkušenosti a recenze pojišťoven.

Recenze cestovního pojištění AXA přibližuje do detailu vše, co potřebujete vědět před uzavřením smlouvy. Vše probíhá online, vyřídíte z pohodlí domova za pár minut, klidně den před vaší dovolenou. Pojištění proti Covid-19 je u AXA samozřejmě možné. Navíc našim čtenářům nabízíme 50% slevu při sjednání pojištění online.

Proč se pojistit do USA

Zdravotní péče v Americe patří mezi nejdražší na světě. V průměru vychází náklady na ošetření zahraničního turisty na něco přes 200 000 Kč.

Ceny za jednotlivé lékařské zákroky v USA jsou skutečně mnohem vyšší než v České republice. Také z toho důvodu byste měli vybírat cestovní pojištění s nejvyššími limity.

Podívejte se na příklady nákladů na zdravotní ošetření a zákroky.

  • Za jednu noc v nemocnici zaplatíte přes 45 000 Kč.
  • Pouhé přijetí na pohotovosti vás může vyjít na 11 000 Kč.
  • Ošetření bolavého zubu je řádově 5 – 6 tisíc Kč.
  • Zlomenina vychází na 180 – 600 tisíc Kč.
  • Léčba infarktu na 4 miliony Kč a více.

Pozor: Pokud nemáte sjednané zdravotní pojištění do zahraničí, platíte vše ze svých vlastních úspor. V případě sjednání cestovního pojištění, které však nepokrývá zdravotní zákrok v plné výši, si budete muset zbývající část doplatit z vlastních prostředků.

SJEDNAT POJIŠTĚNÍ S 50% SLEVOU

Občané USA nemají povinnost platit si zdravotní pojištění. Při příletu a vstupu do USA ani vám jako českému občanovi sice nikdo nebude kontrolovat, zda máte uzavřené zdravotní pojištění, ale vyrazit zrovna do Spojených států amerických bez cestovního pojištění je zbytečné riziko. Samozřejmě si nechceme nic přivolávat a chceme myslet pozitivně. Sjednané cestovní pojištění nám skutečně pomůže při nečekaných událostech a během pobytu tak můžeme být v klidu a dovolenou si užívat.

Tip: Myslete na to, že je potřeba si zařídit cestovní pojištění, aby platilo na celou dobu délky vašeho zahraničního pobytu. Ideálně tedy od doby opuštění hranic České republiky až do doby vašeho návratu.

Rozsah cestovního pojištění

Při výběru a srovnání cestovního pojištění je důležité vědět, co vše si chcete nechat pojistit. V rámci cestovního pojištění máte vždy zahrnuty léčebné výlohy. Volitelně si můžete nechat pojištění rozšířit na úrazové pojištění a pojištění odpovědnosti.

Podle charakteru dovolené lze přidat i připojištění (např. pojištění rizikových sportů, pojištění zavazadel, pojištění storno cesty a nebo pojištění proti Covid-19).

Recenze cestovního pojištění AXA

axa recenze cestovní pojištění

Pojištění do zahraničí od AXA patří dlouhodobě mezi neoblíbenější cestovní pojištění a to zejména pro krátkodobé výjezdy (několika denní až 4 týdenní). Cestovatelé oceňují zejména snadnost a rychlost sjednání, přehledné varianty a cenu pojištění. Právě cena (s využitím 50% slevy) cestovního pojištění AXA pro několika denní až 4 týdenní zahraniční pobyty patří k jedněm z nejlevnějších mezi českými pojišťovnami.

AXA pojišťovna

Historie AXA pojišťovny začíná už v 19. století, název AXA však přišel až v roce 1985. Jedná se o vymyšlený název (AXA), nikoli zkratku s významem. V České republice působí pojišťovna AXA od roku 1995 a dnes se řadí mezi naše největší pojišťovny.

V roce 2021 se sloučily pojišťovny AXA pojišťovna a.s., AXA životní pojišťovna a.s. a UNIQA pojišťovna a.s. do jedné společnosti. Pojišťovna funguje dnes také pod názvem UNIQA. Pokud si ale budete sjednávat cestovní pojištění, většinou vše najdete stále pod označením AXA pojištění.

V nabídce má AXA dva typy pojištění do USA – jednorázové a celoroční cestovní pojištění.

Cestovní pojištění do USA

AXA nabízí cestovní pojištění AXA Assistance (také pod názvem Inter Partner Assistance). Při sjednání je důležité vybrat správný pojistný program.

Při sjednávání cestovního pojištění máte na výběr ze tří variant podle cílové destinace.

  • Evropa,
  • Svět bez USA a Kanady,
  • Celý svět.

Protože letíte do USA, v tomto kroku zvolte variantu pojištění pro Celý svět.

Vybírat následně můžete ze tří variant pojištění, které se odlišují dle pojistných limitů a připojištění:

  • Excelent
  • Komfort
  • Reference

cestovní pojištění axa varianty

Cestovní pojištění: Reference

Nejlevnější varianta, která se hodí spíše na cesty do sousedních zemí, než do USA. Limit na léčebné výlohy je 2,5 milionu Kč, což pro cestu do USA nedoporučujeme. Limit pro léčebné výlohy pro zahraniční cesty mimo Evropu by měl být minimálně 3 miliony Kč, ideálně 5 milionů a více. Takto vysoká částka je stanovena zejména pro případný transport do České republiky.

Cestovní pojištění: Komfort

Varianta Komfort se nejlépe hodí na nenáročné dovolené nejen po Evropě, ale i pro vzdálenější země. Na léčebné výlohy je limit 5 milionů Kč, na odpovědnost za škodu 1 milion Kč a v ceně je i pojištění na ztrátu zavazadel s limitem 20 000 Kč. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších variant cestovního pojištění.

Nezapomeňte, že při cestě do USA vstupujete do země, kde je jedna z nejdražších lékařských péčí na světě. Mnoho cestovatelů proto při návštěvě USA volí variantu maximálních limitů v cestovním pojištění.

Cestovní pojištění: Excelent

Pro cestování do USA je nejbezpečnější variantou pojištění Excelent. Nabízí totiž nejvyšší limity na léčebné výlohy včetně nákladů na návrat do vlasti či zásahu horské služby, a to v částce do 500 milionů Kč. Na způsobené škody na zdraví 25 milionů Kč.

V ceně je pojištění zavazadel, právní asistence, odpovědnost za škodu na majetku nebo pojištění cesty letadlem a zpoždění zavazadel. Pojištění se také vztahuje na domácí mazlíčky.

Srovnání cestovního pojištění varianty AXA

Podívejte se na přehledovou tabulku, kde najdete rozepsané jednotlivé pojistné limity k variantám pojištění AXA.

Přehled pojistného plnění – individuální cestovní pojištění

Připojištění

Pojišťovna AXA nabízí různá připojištění, které lze sjednat dle charakteru vaší dovolené. Záleží tedy na vašem programu a co chcete v USA vidět a zažít.

  • pojištění rizikových sportů
  • pojištění drink povolen
  • pojištění půjčeného vozidla
  • pojištění chronických onemocnění
  • autoasistence
  • pojištění storna cesty

Pojištění rizikových sportů

Pokud chcete provozovat během zahraničního pobytu také jiné než běžné sporty, je potřeba se podívat do dokumentu Rizikových sportů od pojišťovny. Tyto rizikové sporty je možné pojistit, ale připlatíte si. Na týdenní dovolenou se jedná o příplatek přibližně 572 Kč.

Mezi rizikové sporty patří např. jízda na kole mimo cyklistické trasy, jízda na vodním skútru, motokáry, rybaření ze člunu, poledance, surfing, wakeboarding a další.

Pozor na tzv. nepojistitelné sporty – to jsou sporty, které pojišťovna nepojišťuje. Tyto sporty jinými slovy nesmíte provozovat, resp. můžete je provozovat, ale nejste během jejich výkonu pojištění. Mezi nepojistitelné sporty patří např. base jump, skikros, downhill, freediving, parkur, parašutismus, ultratail, spartan race, canyoing, čtyřkolky, profesionální sport, atd.

Pojištění drink povolen

Připojištění s názvem Drink povolen je speciální pojištění, se kterým se nemusíte bát napít se alkoholu na pláži, dát si pivo nebo víno na večeři. Argument „pod vlivem alkoholu“ tu neplatí až do 0,8 promile (to jsou přibližně 4 piva nebo panáky).

Jedná se o poměrně nestandardní připojištění, avšak je cenově velmi dostupné. Na 7 dní dovolené stojí přibližně 46 Kč.

Délka pojištění

Jednorázové cestovní pojištění

Pokud chcete cestovat od 1 dne až po dobu 1 roku, můžete si sjednat jednorázové cestovní pojištění.

Celoroční cestovní pojištění s opakovanými výjezdy

Pokud však jezdíte za hranice opakovaně, lze si zařídit celoroční cestovní pojištění, které je platné pro neomezený počet výjezdů v rozmezí od 1 do 90ti dnů. Toto pojištění se oficiálně nazývá celoroční cestovní pojištění s opakovanými výjezdy. Právě sousloví opakované výjezdy je zásadní.

Tento typ pojištění totiž není možné uplatňovat pro neptřetržitý roční pobyt v zahraničí. V takových případech je vhodné pojištění True Traveller, oblíbené u cestovatelů na Working holiday programy (např. do Kanady, na Nový Zéland, atp.)

Odkdy platí sjednané pojištění

Mezi nejčastější otázky patří, kdy pojištění začíná platit?  Pokud sjednáváte cestovní pojištění AXA na poslední chvíli, pojistnou ochranu získáváte už za čtyři hodiny po sjednání a provedení platby.

Zaplatíte-li pojištění ihned při sjednání (kartou nebo online bankovním převodem) například dnes v deset hodin dopoledne, pojištění vám začne platit ve dvě hodiny odpoledne.

Kdy pojištění nelze sjednat?

Existuje pár případů, kdy s vámi pojišťovna AXA pojištění nesjedná.

  • pro cesty nad 90 dnů pro osoby starší 70 let
  • pro provozování nepojistitelných (často extrémních) sportů
  • ze zahraničí

Cena pojištění do USA

Cena cestovního pojištění do USA závisí na několika faktorech mezi které patří zejména:

  • délka pobytu,
  • cíl cesty,
  • typ cesty,
  • vybraný balíček.

Na internetu můžete pro srovnání využít online kalkulačku pojištění.

Cena cestovního pojištění AXA ve variantě Komfort

  • Varianta Komfort na 7 dní do USA: 500 Kč
  • Varianta Komfort na 14 dní do USA: 1001 Kč
  • Varianta Komfort na 21 dní do USA: 1501 Kč
  • Varianta Komfort na 30 dní do USA: 2145 Kč

UKÁZAT NABÍDKU

Cena cestovního pojištění AXA ve variantě Excelent

  • Varianta Excelent na 7 dní do USA: 758 Kč
  • Varianta Excelent na 14 dní do USA: 1516 Kč
  • Varianta Komfort na 21 dní do USA: 2275 Kč
  • Varianta Komfort na 30 dní do USA: 3250 Kč

UKÁZAT NABÍDKU

Pojištění proti Covid-19

Covid-19 je stále každodenním tématem, a proto není od věci myslet i na rizika spojená s nákazou. AXA zahrnuje pojištění i na takové situace. V balíčcích najdete léčebné výlohy v souvislosti s Covid-19, úhradu nákladů na ubytování a stravu v důsledku nařízené zahraniční karantény, úhradu nákladů na zpáteční cestu a také připojištění na storno cesty při potvrzeném onemocnění koronavirem. Dávejte ale pozor, platí různá pravidla pro země s nízkým a vysokým nebezpečím nákazy.

Pojištění storna cesty

Pojištění storna cesty se vztahuje na zrušení cesty, zmeškání odjezdu a předčasný návrat ze závažného důvodu (např. hospitalizace, úraz), který nastane na území ČR.

Toto pojištění vás ochrání před platbou storno-poplatků cestovní kanceláři, hotelu, letecké společnosti apod. Při předčasném návratu vám pojišťovna zaplatí náklady na zpáteční cestu a také kompenzaci nevyužité dovolené.

Jaká je cena připojištění storna cesty? Cena se počítá z uvedené částky ceny vaší cesty – tu uvádíte vy při sjednávání pojištění. Níže uvádíme příklady konkrétních cen.

  • Cena pojištění storna cesty ve výši 25 tisíc Kč je: 750 Kč
  • Cena pojištění storna cesty ve výši 50 tisíc Kč je: 1500 Kč
  • Cena pojištění storna cesty ve výši 100 tisíc Kč je: 3000 Kč

Asistenční služba

K dispozici je samozřejmě také asistenční služba v českém jazyce, která funguje 24 hodin denně a obrátit se na ní lze i ohledně právního poradenství při nenadálých událostech krytých cestovním pojištěním.

Proč sjednat cestovní pojištění AXA

  • Nadstandardní limity (až do výše 500 milionů Kč)
  • Pojištění proti Covid-19 (ochrana, když onemocníte Covid-19 v zahraničí)
  • Asistence 24/7

Digitální kartička

digitální kartička axa pojištěníPo zakoupení pojištění AXA obdržíte tzv. Digitální kartičku cestovního pojištění. Digitální kartička se vám zobrazí hned po ukončení nákupu pojištění (přijde vám i e-mailem), odkud si ji můžete stáhnout do svého telefonu.

  • Není potřeba tisknout žádné dokumenty – číslo pojistné smlouvy budete mít v telefonu.
  • Na druhé straně kartičky (otočíte třemi tečkami) najdete kontaktní informace a mapu nemocnic.
  • Po ruce budete mít i informace, jak postupovat při neočekávané události v zahraničí.
  • Na kartičce najdete také rychlý odkaz pro nahlášení škody.

Cestovní pojištění do USA sjednáte online

Veškeré informace k cestovnímu pojištění AXA lze získat také na pobočce i online na oficiálních webových stránkách.

Pojištění AXA sjednáte online z pohodlí domova.

SJEDNAT POJIŠTĚNÍ S 50% SLEVOU